Monday, December 7, 2009

rancang hidup pasca diploma

mmmmm,,, dulu pas SPM xkeje lagi sebab masa tu pikir kecik g kot,,, duk rumah tidur 18jam sehari selama setahun,,, tu hidup aku pasca SPM,,, ni pasca dip ni mcm mane plak,,,? boleh nak maraton tido 18 sehari lagi mcm zaman pasca SPM dulu? mahu kene tendang kuar rumah,,, adeh!!! tengok kwn2 punyer r seksa cari keje,,, aku ajak jual dadah xnk,,, kan cepat kaya,,, n cepat gak mampos!!! hohohohohhohoooo,,, nak jadi ape ek? adeh,,, seminggu je lagi ni,,, xsabo pon ade,,, ngah habis kan sisa2 hidup kat penang ni,,,

keje?
mmmmm,,, ade plak aku pengalaman kerja,,, dulu praktikal pon main2,,, siap bleh balik rumah lagi tido,,, ckp konon2 balik sebab senggugut!!! hahahahaa,,, ngah keje sempat je p shopping,,, ponteng keje seminggu lari balik johor,,, on9 time keje sampai daily report hancur,,, p keje sebab boring duk rumah,,, hahahaahaa,,, patut 1 pon xdapat,,,,!!! pengalaman xda,,, mcm mane nak ngadap situasi kerja sebenar,,,

futher study,,?
ofcourse la,,, kata mak, aku ni tua belajar je,,, xpe janji bahagia,,, bahagia ke study? hohohohohhohooo,,,

kawin,,,?
oh no!!! mintak di jauhkan dulu wat sementara waktu,,, AMIN!!!

aktiviti pengangguran,,,?
ni maybe,,, sebab seronok pe duk rumah,,, bangun tido breakfast dah siap,,, boleh tido tengah2 hari,,, bleh on9 26jam sehari,,, bleh merayap anytime,,, boleh tanam2 pokok keliling rumah,,, hohohohooo,,, ni r baru betul2 bahagia,,, yg tak bahagia 1 je kalau duk rumah,,, kene bangun awal,,,, hahaahahahahaa,,,, adoi,,, alergik!!!

tapi mak aku dah sound awal2,,,
"pasni ko jgn duk membuta je kat rumah,,, kalau xnk kene tendang pagi2 buta mcm selalu, balik k p cari keje",,,
adeh,,, gangster mak aku,,, kejut aku pakai penyepak je,,, mane tak nyer,,, kejut aku mcm kejut tunggul kayu,,,heheheeheheh!!!! biase r tu mak,,, name pon student,,,muahaahahahaha

Wednesday, November 18, 2009

finak projekkkk

i wat to be a,,,,,


lepas settle presentation

ngan aqma


happy2!!!!

penat tetap penat,,, posing tetap posing,,, =)




pneumatic system





kereta ape ntah,,,




DTP crew

Wednesday, October 14, 2009

secerewet manakah saya?

teringat kata kawan saya masa dieorg nk wat suprise mase besday saya aritu. dieorg kata pening gak la nk wat mcm mane sebab dieorg kata saya ni cerewet pasal bab makan-makan ni. saya pun pelik, macam tu ke diri saya? lets go to know more about me =)

nama saya : siti norbaizurah binti razali
saya lahir?: 12 Oktob er 1988 (spital lama segamat)
warna favourite saya?: merah la,,, putih pon suka,,, hijau n kuning wat saya rasa nk muntah
hobi saya?: saya suke menghadap laptop 26jam sehari,,, saya xsuke pegi MALL, bagi saya duduk tepi laut lagi menarik minat saya untuk keluar rumah.
cita2 saya?: saya nak jadi doktor, kadang2 mcm rasa nak bawak kapal terbang, tapi nape saya amek course engineering ek? saya pon xpaham saya nak jadi ape,,,
saya suka mkn ape?: saya suka makan benda yang tak manis n xberminyak. paling saya suke makanan berkeju. selain tu mestilah makanan mak saya kalau dah lama sangat xbalik rumah,,, tapi kalau da kat rumah saya suke gile ngan KFC,,, sorry mum,,, segala benda berperisa coklat memang la saya tak suka,,, perisa vanilla kan lagi sedap,,, saya xsuka makan kuih,,, kuih donat la paling saya xsuke,,, sebab tu saya alergik dgn dunkin donut n big apple,,, mkanan ringan mcm keropok sotong ke,,, udang ke,,, saya xsuke gak,,, saya pon xtahu kenapa saya xsuke,,, sebab tu saya kurus kot,,,!!!
benda yang selalu bawak bila kuar rumah?: kad ATM n handphone saya la,,, bahaya bawak cash money ni,,, skang kan semua kaunter boleh bayar pakai ATM card,,, handphone untuk tepon org bila sesat,,, heheheeh,,, =)
benda yang saya xsuka bawak bila kuar rumah?: sudah tentu dompet saya,,, saya xsuka bawak dompet,, i/c n ATM saya selit kat poket jeans saya je,,, kan senang,,,
benda paling saya xsuka buat?: make up la,,, bagi saya foundation n lip ice da wat saya cukup yakin dengan penampilan saya.
benda yang saya suke buat?: sama mcm hobi saya laaa,,,
kawan baik saya?: calculator saya n laptop,,, masa saya banyak habis dengan mereka berdua ni.
saya tak boleh hidup tanpa?: pilot shaker,,, p mana2 mesti saya bawak dia,,, da 7 tahun die berkhidmat untuk saya. saya xsuka pakai pen. buktinya buku nota n xciment saya semua pakai pensel,,, hehehehee,,, saya pon xtahu kenape,,,
saya gila bila?: saya jumpa ngan kawan2 lama saya masa kat asrama. saya boleh bercakap 96jam tanpa henti,,, macam2 saya nak cerita...
saya tak suka beli baju bila shopping,,, tapi saya sangat gilakan kasut n sneakers,,, kat rumah saya 3/4 dari rak kasut adalah kasut saya... tapi kaki saya ade sepasang je,,, hehehehehe=)
kalau p mane2 tempat mesti nama saya berubah-ubah,,, kat rumah saya, saya jadi 'kakak' kepada abg2 n kakak seta adik2 saya,,, kat asrama dulu saya jadi 'B' or 'beeq' kepada kawan2 saya,,, ada kawan2 saya tak tahu nama sebenar saya,,, kat kampus skang ni orang panggil saya 'kecik',,, name 'kecik' ni ustaz saya yang beri,,, kawan2 serumah saya plak panggil saya 'bai',,, kalau nama 'zura' tu orang yang tak berapa kenal saya,,, kalau dieorg kenal sangat saya mesti nama pelik2 lagi keluar,,, heheheheehe=) banyak nama saya,,, kenape dieorang tak panggil saya jenifer lopez ke,,, angelina jolie ke,,, maria sharapova ke,,, heheheheee,,, =)
CEREWET KAH SAYA?????

Wednesday, October 7, 2009

nak merapu boleh?

tersebut la kisah disebuah padang pasir,,, seekor kuda duduk bersembang ngan unta dibawah pokok jambu,,, hahahaaa,,, tetibe melintas seekor kimodo yang sangat anggun pakai kimono,,, rupa-rupanya kimodo tu nak pergi farmasi beli cat,,, kuda ngan unta follow dari belakang,,, kuda cakap kat unta "ang ni lembab r wei",,, si unta panas hati melibas kuda dengan ekornya,,, terpelanting lah seekor kuda di tengah-tengah padang pasir berhampiran negeri syria (jauh tu),,, kuda dengan menggunakan horse power sebanyak 12hp berlari kembali mendapat kan unta yang sedang mengayat si kimodo berkimono,,, gatal gila si unta ni,,, xpadan yang berbonggol,,, mengurat mengalahkan muka macam brad pitt je,,, tercabar la hati dan perasaan si kuda melihat si unta nak 'makan' sorang je,,, dengan gaya ala-ala tom cruise pegang M-16 si kuda terus berlari mendapatkan si kimodo,,, si kimodo berasa hairan melihat telatah kedua-dua binatang yang sungguh menghairankan,,, dalam hati kimodo berkata "perangai macam haiwan!!!!" meluat rasanya melihat kegedikan dua ekor makhluk tuhan di depannya,,, dalam dalam pada itu kimodo tetap berasa bangga apabila di 'tackle' oleh dua binatang ini,,, tetapi sikit khabar yang kurang menggembirakan kedua-dua binatang ini tidak menepati cita rasanya,,, dengan langkah lenggang kangkung, si kimodo ni pon nak blah da balik rumah setelah dapat ape yang dihajati,,, ketika melalui di hadapan unta dan kuda ini, kelihatan kuda dan unta hampir pengsan melihat keayuan kimodo,,, kimodo menjeling tajam,,, kelihatan dari jauh seperti ada yang melambai-lambai kimodo,,, si unta dengan si kuda berasa hairan melihat si kimodo tersenyum dengan si yang melambai tangan tu,,, rase tak puas hati si unta and kuda follow kimodo macam investigator yang terkenal,,, mencuri dengar perbualan antara kimodo dengan seseorang,,, seseorang? binatang la,,,, sungguh lembut kimodo berbicara,,, hampir cair ibarat lilin hati kuda ngan unta,,, semakin hampir semakin jelas la perbualan kimodo itu,,, terdengar suara kimodo berkata "abang,,, ni cat yang abang suruh sayang beli kat farmasi tadi"
tetibe terdengar suara garau unta dan kuda meraung di sebalik celah-celah rumput di tengah-tengah padang pasir itu "tiiiiidddddddaaaaaaaakkkkkk!!!! i can't believe it!!!!, u sudah menjadi milik orang lain" secara spontan si kuda dan unta menggali lubang dan menanam kepala masing-masing,,, tamat la riwayat unta n kuda itu hanya kerana menyintai isteri kimodo,,, hahaahahahahahaaaa,,,

Monday, October 5, 2009

tolong,,, nak kawin,,, hahahahaaa,,,

a.g da kawin,,, syafera da tunang,,, tahun depan bulan 2 langsung,,, anne the end of the year tunang same macam pika,,, yang lain-lain pon coming soon,,, hahaahahaaa,,, adoi,,, gilak deh otak pikir,,, tapi nape nak pikir kan,,, hohohhooo,,, mahu tak nye kene pikir,,, soalan berbangkit sejak akhir-akhir ni,,, balik raya sibuk semua sedara mara tanya aku ada bawak balik calon tak tahun ni,,, eeeee,,, please la wei,,, ingat i ni mcm anak-anak u all ke hah? (boleh ke cakap ngan mak-mak sedara macam tu?) muda lagi la,,, kan aku dah cakap umur aku baru 21,,, kecik lagi,,, bengong-bengong lagi,,, study pon ntah bila nak habis wei,,, long journey kateorg putih,,, hahahahaaa,,, bukan tak nak kawin awal (gelinye kenyataan ni,, hahhhaahaa), study lum habis,,, tapi,,, aku akan kawin awal bila,,,,

1) tetibe kerajaan Malaysia menganugerahkan ijazah kejuruteraan mekanikal kelas pertama pada aku tanpa susah payah study...

2) tetibe pulak ayah aku hadiah kan toyota caldina, xpun paling cikai honda city kat aku,,,

3)tetibe ade orang beri tiket penerbangan percuma jelajah eropah,,,

4)tetibe ade company offer jadi engineer yang gaji die USD 3000

5)tetibe je dalam akaun bank aku ade rm100K,,, hahaaaaa,,,

6)kalau tuhan tu kate 'jodoh kamu da sampai' memang xbleh elak la kan

kalau semua syarat-syarat kat atas ni tetibe je tertunai,,, memang aku kawin terus,,, ngan sape2 pon,,, hahahahahaa,,,

walaupun 7 tahun akan datang belum tertunai cita-cita aku kat atas tu,,, aku tetap akan kawin gak,,, syarat-syarat tu untuk jangka masa pendek ni je,,,

Sunday, October 4, 2009

jadi kan kisah ni sebagai teladan,,,

pelakon,,,
mazdilla sebagai cik maz (our sister in my house rent)
syaza aeisyah sebagai sya (our beloved fren)

tersebut lah kisah di suatu pagi yang indah,,, bersamaan 4 oktober 2009,,, cik maz bangun pagi sebab nak masak nasi lemak,,, peeerrrggghhh,,, kene penangan nasi lemak die boleh lalok,,,, hohohooo,,, ketika sedang sibuk cik maz menumis sambal terjadi lah satu peristiwa yang bermulanya sebuah cerita,,,

cik maz : alamak,,, gas habis,,, adoiiii,,,
(sambil merungut die pegi bilik sya mintak no tepon orang gas,,, mase tu umat2 yang lain confirm ngah mimpi lagi,,, termasuk aku)

cik goyang-goyangkan kaki sya,,, sopan betul die kejut,,,

cik maz : sya,,, sya,,, cik maz nak mintak no tepon orang gas bleh? cik maz nak masak,,, gas habis,,,

sya : mmmm,,, (sambil mengeliat),,, jap,,,
(sambil die ambil handset die sambil die gosok-gosok mata,,,)
ni nombor die 069.......

cik maz : ni no ko selalu kol ke?

sya : (ngah mamai) a'ah,,,

cik maz : k thanks!,,,

cik maz pon amek N95 die call orang kedai gas,,,

cik maz : hello! boleh hantar gas kat blok F tingkat 14 pintu 2,,, kondo mutiara eh,,, bape ringgit?,,, k thanks,,,

tu antara yang keluar dari mulut cik maz

kedengaran handset aku menyanyi lagu lalola,,, tanda ade mesej masuk,,, tak payah tahu mesej tu tulis ape,,, aku juz nak cakap aku da bangun tido,,, teringat pulak kain xbasuh,,, aku pun keluar bilik,,, nampak cik maz kat ruang tamu,,,

cik maz : hiiisssshhh, cik maz da tunggu dekat sejam gas tak sampai-sampai,,, mane ntah pegi nya,,, bla,,, bla,,, bla,,, bla,,,,

(cik maz da start wat marathon membebel)

aku : ala,,, jap g sampai r tu,,, mane tahu banyak gas nak hantar pagi-pagi ni,,,
(malas nak suh cik maz bebel panjang2)

da dekat 15 minit pastu cik maz call lagi tokey kedai gas tu

cik maz : saya yang call tadi, da dekat sejam ni gas tak sampai-sampai ni,,, ape? da hantar,,,ok2 saya tunggu,,,

sambil pandang aku cik pon cakap

cik maz : die kate dah hantar lame da,,,

aku : orang yang hantar tu p sarapan dulu kot ( sambil masukkan sabun dalam washer machine)

dalam 15 minit lebih kurang macam tu la,,, cik maz dapat panggilan,,,

cik maz : yea,,,, nape? dekat depan sekolah bandar baru perda,,, tak tahu,,,? MPSP tahu? haa,,, MPSP,,, kat situ,,,

aku mesti agak yang orang tu tanya kat mane rumah kiteorang,,, aku pun pelik,,, kenape orang tu tak tahu kondo mutiara,,, aku pon cakap la kat cik maz

aku : cik maz,,, tanya orang tu die kat mane?

cik maz : cik kat mane ek? hah,,,, jalan temenggong?

aku dengar jadi confuse,,, macam bunyi jalan kat muar je

aku : cik maz tanya lagi sekali die kat mane? macam kat johor je,,,

cik maz : ni kat mane ni? hah,,, jalan daud

aku : cik maz, tanya kat negeri mane?

cik maz : ni kat negeri mane ni? hahhhh,,,, muar,,, sorry2,,, silap nombor,,,,

aku memang da gelak gile2 da kat mesin basuh,,,, hahahaahahaaa,,, macam mane la sya boleh bagi no tepon orang gas yang kat rumah die kat muar tu,,,, hahaahahahaaa,,, memang xsampai2,,, hahahaahahaaa,,,

moral of the story : jangan bercakap ngah orang yang ngah tido!!!!!!!



Tuesday, September 29, 2009

me the latest,,,

ni pic aku paling latest,,, saje2 update,,, takot2 ade yang tak kenal,,, hahahahahaha


ni pic mase p beli baju raya,,, pink tahun ni,,,
ni masa pagi raya,,,
ni ngan kawan baik aku,,, siti zakiyah
ni mase aku p jalan-jalan kat KL
ni mase p jalan-jalan kat putrajaya,,, raya ke-4
ni gambar aku amek tadi mase p kelas,,,
banyak plak baju aku wane hijau tahun ni,,,
hohohohooooo





















Sunday, September 27, 2009

penghinaan terhadap diri sendiri (part 2)

nak sambung pasal story aritu,,,

aku xberapa kisah dengan perubahan dia,,, tapi aku memang tak boleh terima pasal family die,,, die memang orang susah,,, kesian sangat mak die,,, sanggup beli seluar guess ntah bberape ratus tapi tak pikir pasal mak,,, masih ade lagi ke orang pegi sekolah bawak duit 50 sen untuk berbelanja? zaman sekarang da tak relevan la 50 sen,,, tapi tu la kenyataan,,, adik die juz belanja 50sen je sehari,,, kalau aku la,,, baik aku kirim duit kat kampung dari beli benda yang xnampak kepentingannye,,, kalau cuti semester sebulan, adela 2 3 hari die duk kampung die,,, selebihnya dia habiskan masa dengan balak die,,, bleh ke macam tu?

ala,,, belum tentu laki tu nak wat k jadi bini,,, aku ingat la kalau balak die tinggal kan dia,,, mahu bunuh diri tu,,, da banyak sangat dia wat pelaburan kat lelaki tu,,, aku tulis cerita ni bukan nak mengaibkan ke ape,,, tapi juz nak ingat-ingatkan,,, walau tinggi mane pun kita duduk tapi jangan la sesekali lupakan family,,, sebelum kita senang sape yang bersusah payah kalau bukan mak ayah,,,

Thursday, September 10, 2009

penghinaan terhadap diri sendiri (part 1)

waaaaaa,,, arini aku nak bagi motivasi skit terhadap kawan-kawan,,, bukan kawan n semua,,, tak lupe pada diri aku sendiri,,, sebagai peringatan untuk hari yang datang,,, mesti ada yang tak kene kan bile aku mula merepek macam ni,,, ape yang aku tulis ni semua ada sebab,,,

berbalik pada tajuk kite,,, penghinaan terhadap diri,,, penah tak korang hina diri korang? macam mane eh,,, heheheheeheee,,,, ni la aku nak story,,, sepanjang aku hidup kat atas muka bumi tuhan yang indah lagi cantik ni,,, ni la kes pertama aku jumpa orang macam ni,,, orang yang macam mane? sat lagi aku habaq,,, dari aku sekolah rendah,,, aku masuk sekolah menengah,,, aku masuk teknik,,, aku keje kat JB,,, pastu aku masuk poly, ni la orang pertama aku jumpa yang malu dengan diri sendiri,,,

aku ade la kenal dan amat kenal ngan dengan sorang mangkuk ayun ni (memang sesuai dgn die),,, dulu first time aku masuk poly, mangkuk ayun ni la antara orang yang pertama aku kenal selain roomate aku,,, first time aku jumpa die cara die dress up memang hancur giler,,, kasut cap xiang juan ape ntah,,, baju pon ntah baju ape ntah,,, kire die ni aku tengok memang macam orang susah la,,, aku tak kisah pon,,, lagipon aku bukan jenis yang memilih sangat kawan ni,,, orang kaye ke,,, sederhana ke,,, susah ke,,, bagi aku semua same,,, tujuan kat poly,,, nak belajar,,,

lebih kurang satu semester la aku ngam ngan budak ni,,, dalam tempoh 6 bulan tu la aku ke hulu ke hilir ngan mangkuk ni,,, sampai la aku pernah melawat keluarga mangkuk ni kat satu daerah nun ceruk gak la,,, tapi takda la sampai macam ceruk tok kun tu,,, memang tepat la sangkaan aku,,, mangkuk ni memang orang susah,,, mak die keje kilang yang tak macam kilang,,, hari-hari bangun pukul 4 pagi semata-mata nak masak untuk mangkuk ni coz pukul 6 mak die da pegi keje,,, balik keje pukul 10malam,,, ayah die (innalillah,,,,),,, kesian kan,,,

aku pon tak berapa kisah la about her family,,, aku rahsia kan dari semua orang pasal family die yang susah tu,,, mase dalam 6 bulan tu la die ade kenal ngan sorang mamat ni,,, nak bagi name mamat ni ape ek? malas la bagi name,,, buang karen,,, disebabkan mamat ni dari jenis yang bergaya,,, maka teramat segan la mamat ni nak kuar ngan mangkuk ni,,, segan kot,,, aku tahu laaa,,, aku pon sebagai 'kawan' mase tu meminjam kan baju adidas, kasut nike aku kepada mangkuk ni supaya die boleh setaraf la nak kuar ngan mamat ni,,,, baik tak aku? heheheehee,,,

lepas aku menyewa rumah kat luar mase semester dua, aku masih bersama mangkuk ni,,, dalam pertengahan semester dua tu la die start berubah,,, sebab ape aku tak tahu,,, daripada pakai tudung terus rebonding rambut,,, terbang ntah mane tudung,,, aku? aku memang free hair dari dulu,,, heheheheeee,,, perubahan yang mendadak coz ingat lagi mase aku keluar ngan die suatu mase dulu,,, siap sound aku lagi tu pakai baju ketat2,,, kononnye xsegan kat orang ke,,, hohohhohoooo,,, ok fine aku terime,,, tapi semnjak dia da berubah aku sikit-skit la hilang respect kat die,,, sampai satu tahap tu dia memang wat aku hilang sabar,,, ada perkara ....... yang die wat sampai aku tak tahu nak cakap ape,,,

sambung part 2,,,,

wait n see,,,

ni semua cerita benar dan benar belaka,,, tiada rekaan ataupun palsu

Saturday, September 5, 2009

bz betul lately

tensionnyer,,,, nak on9 pon xde mase,,, bengang la ngan lec,,, bagi xciment x agak2,,, berkecah hidup 2 minggu kebelakangan ni,,, nk update blog pon x dan,,,

tengok la keadaan rumah sewa aku,,, giler bersepah,,, kat situ la tido,,, makan,,, guling2,,, nasib baik mandi pon tak kat situ,,,

Thursday, August 27, 2009

our classmate

duduk dari kiri : zura(aku), farhana, ain, sawol(k.kelas), ntah, emilia, aqma
tengah dari kiri : crispy, awok, ejad, amir(my honey), qulue, yun, ujang, halim
belakang dari kiri : copa, don, hafizudin, najib, ehsan, wan pilus, firdaus rafie

Sunday, August 16, 2009

taubat

aku rase aku ade unsur-unsur bertaubat dalm hidup aku,,, kenape? aku p shopping kat jusco,,, macam-macam baju aku test,,, biler aku balik aku baru perasan yang aku dah beli dua helai baju long sleve,,, ni satu anjakan paradikma dalam hidup aku,,, kate ehem2 aku, aku da semakin pelik,,, maybe pikir bulan puasa da dekat,,, heheheeheheheee,,, doa-doakan la aku supaya satu hari nanti aku bertudung pulak,,, heheheeheheheheee

Friday, August 14, 2009

INFLUENZA A H1NI

tengok dari tajuk semua tWarna Teksahu la kan virus ni sekarang yang menjadi salah satu musuh negara kita sekarang selain dadah,,, nak story pasal simptom ni memang aku tak tahu sangat,,, tapi sebab simptom ni la yang wat aku lemas dalam dunia aku sendiri,,,

-------------------------------------------------------------------------------------------------

situasi A
khamis (06/08/09-2035),,, tetibe enset aku berlagu,,,
"aaarrrrgggghhhhh,,,,!!!!! sape pulak bagi aku mesej ni" mase ni aku ngah bawak motor nak pergi makan. aku pergi makan sorang-sorang coz ehem2 aku balik ipoh,,, aku biarkan je nset aku tu bunyi,,, mesej je pon kan,,, sampai je kedai makan n turun je motor aku terus keluarkan enset aku,,, aku tengok bukan ehem2 aku yang bagi, tapi rakan sekelas aku, danial fawwaz, dalam hati pikir gak kenape die bagi aku mesej, awek die yang serumah ngan aku ni tido ke,,, da menjadi kebiasaan danial @ don akan mesej kat housemate aku yang lain kalau awek die tak balas mesej dalam jangka masa yang ditetapkan,,, dengan mke separuh excited aku bace la mesej tu
"perhatian kepada pelajar-pelajar mechanical manufacturing A, sila buat pemeriksaan kesihatan di klinik-klinik serta hospital kerajaan berhampiran untuk mengesahkan tahap kesihatan anda kerana rakan sekelas kite HIZWAN @ qulue telah dijangkiti wabak H1N1,,, die telah dikuarintin di hospital besar ipoh,,,
whatttttttt???? adoyai,,, aku cukup meluat kalau kene pergi hospital kerajaan ni,,, korang pon mesti tahu sebab ape,,, ni da kira kes menyusahkan aku ni,,,

-------------------------------------------------------------------------------------------------

situasi B
(11/08/09-0950),,, aku berjalan masuk ke tempat aku belajar untuk memulakan sesi kuliah,,, aku pon melintasi pagar,,, kalau ade pagar mesti ade pak guard kan,,, pak guard yang blagak macam pensyarah,,, MELUAT!!!!!

pak gad : adik2!!! pakai mask,,, kalau tak, tak boleh masuk,,,
aku : (dalam ati) bangkai betul la,,, ni da kira kes menyusahkan aku ni,,,

selamat la aku da spare 1 mask dalam beg aku,,, kalau tak da jadi 1 hal aku kene patah balik rumah,,, kalau aku da kene patah balik rumah confirm aku takkan pergi kelas tu,,,

-------------------------------------------------------------------------------------------------

situasi C
(13/08/09-1410),,, kelas programming jap lagi nak start,,, so semua budak-budak kelas aku berkumpul kat luar lab,,, tak lama aku nampak lecturer aku datang,,, die pakai mask,,, dalam hati 'buruknyer rupe pakai mask, mata je nampak, rimas satu hal lagi',,, lecturer aku sampai je die terus cakap,,,

lecturer : sape tak pakai mask tak boleh masuk kelas saya,,,
aku : adoyai,,,,,,,
classmate : perrrgghhhh!!! gile,,, macam tak de benda lain nak kene pakai,,,

sekarang ni kalau tak pakai mask semua dok pakat ugut tak bagi masuk kelas,,, siotttt!!! tengok r muke aku ngan kawan-kawan aku pakai mask yang langsi semacam je


top : akma
middle : ain
bottom : sape ntah
ni sebahagian je aku amek pic dieorang,,, kang aku amek sorang-sorang pic dieorang memang serupa aku cari nahas r,,, da la member-member tu ngah panas ngan lecturer,,, aku plak p tambahkan lagi panas dieorang,,, heheehehehehee,,,
TAK GUNA PUNYER BABI,,, BAWAK VIRUS YANG MENYUSAHKAN,,,,!!!!








Sunday, August 9, 2009

meluat skit lagi tahap nak mampos

haaaaaa,,,, seeee,,,, tajuk die pon aku da hangin 1 body,,, saje je nak protes tindakan ehem2 aku tak bawak aku tengok MU vs CHELSEA malam ni,,,geramnyer aku,,, takut r tu aku kutuk die kalau MU menang,,, bukan aku mintak kene dukung pon,,, bawak je aku naik motor p mapelay tu,,, ni tak,,, alasan lain kali die bawak,,, banyak la die punye lain kali,,, 300kali pun lain kali gak kan,,,? dari dulu macam ni,,, kang aku p tengok sorang-sorang kat mapelay depan rumah aku ni kang baru die tahu,,, geram-geram aku pasang gak ASTRO rumah ni kang,,, nanti die kate aku kaye plak dengan stremyx nye lagi,,, habis da geram sangatkan,,,
MELUUUUUUAAAAAAAATTTTTTT!!!! semalam pon mase die balik ipoh aku p makan sorang-sorang ok je,,, orang yang amek order kau tu pon pelik aku sorang-sorang,,, selalu ber-2,,, yang tukang bakar kerang tu pon gatal nak mampos main sweet-sweet ngan aku,,, siap cakap hai-hai lagi,,, pale otak die,,, macam la kau tak pernah datang situ ngan ehem2 aku,,, padahal hari-hari,,, ni r orang yang aku terasa meluat arini
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
die tak tahu aku da meng-upload pic die jadi macam ni,,, kalau die tahu memang naya aku,,, hahaahahahahahahahahaahah!!!!!!!!!!!

Thursday, August 6, 2009

ragam sem baru

tak tahu nak story ape,,, tetibe kat otak medulaoblongata aku ni nak upload pic ragam kawan aku, pensyarah aku ngan ehem2 aku,,, mereka semua ni la orang kata madu ngan racun aku kat sini,,, kalau tak dieorang sape lagi kan,,, tak mungkin tokey nasi kandaq pulak

jom tengok aksi dieorang


ni syaza aiesyah,,, tengok r die wat pe


die ngah paku penyangkut baju kat dinding,,, perhatikan,,, beliau menggunakan lesung batu untuk mengetuk paku tu,,, tak praktikal langsung budak ni,,, takpe,, aku paham,,, die budak pengurusan perniagaan yang sangat lemah lembut,,, hahahahaahaaa



ni plak pensyarah aku,,, en.shuhaimi samanol,,, ntah ape yang die ajar ntah sampai penuh nota 2 whiteboard,,, formula berjela-jela,,, gunanya sikit je,,, pe salah kan kalau die fotostat n edarkan pada student,,, bape sen sangat pon daripada tulis panjang-panjang,,, wat lenguh ketiak ke

heheheheeee,,, serius kan sume member-member aku,,, padahal sipi-sipi pon lum tentu masuk,,, siap ade lambang nazi lagi kat whiteboard tu,,, rumus pe ntah,,, skru kot




ni ehem2 aku da hilang perhatian mase dalam kelas,,, mula r die pandang sana sini bila die tak paham pe pensyarah merepek. jangan contohi beliau

ni r muke bosan die,,, time exam memang x dan la die nak tayang muke macam ni




ni plak time ade presentation,,, macam-macam la nak kene wat,,, powerpoint la,,, projek la,,, semua nak kene bentang,,, tengok hasilnyer

time ni la sume laptop nak hang,,, cable x boleh cucuk,,, microsoft offce 2003 tak boleh masuk kat laptop yang microsoft office 2007,,, macam-macam lagi la,,,



hahahaaaaa,,, ni sek cerita pasal orang, aku pulak biler nak interframe,,, ni r perangai aku biler nak exam,,,

study tak cukup kaki tangan,,, ni pic ni da pukul 4.45 pagi,,, esok nak exam engineering math,,, hahahahahaaa,,, memang kaw-kaw la,,, air kopi + nescafe = kones sume kuar,,, konon-konon supaya tak ngantok la,,, yang paling tak boleh belah laptop tetap ON,,, heheheheeee,,, nak tahu akibat nyer,,, see,,,,



aku tetido mase pukul 6 pagi,,, aku masuk dewan exam lambat,,, lecturer siap perli aku "orang lain pon study gak,,, tapi leh je datang awal"

Wednesday, August 5, 2009

bermulanya semester baru

mmmm,,, penyakit malas aku skang da makin berleluasa,,, hahahahaaaa,,, mlas nak p kelas,,, kuat makan,,, kuat tido,,, ayoyoyyyooo,,, macam mane ni,,, tapi nak risau pe... berat badan aku xpenah lepas 45kg,,, hahahaahahaaa,,, giler kurus,,, sebab ape aku kurus ek,,,? mak aku cakap sebab tekanan belajar,,, pandai-pandai je kan,,, orang lain yang belajar orang lain pulak yang rase tertekan,,, heheheehheeee,,, ngadap semester baru ni adoyai,,,!!!! dapat lecturer pon macam haram,,, lecturer yang kuat gagal kan student,,, eeeee,,, mesti nanti die masuk kelas aku, aku wat muke skematik giler,,,, hahahahahaaa,,,, wat muke toya sudah,,, assignment submit on time je,,, takpe,,, berkorban sikit,,, nak dapat ape yang kite nak bukan senang,,, hehehehehehee,,,

Tuesday, August 4, 2009

rumah saya ade han,,, part 2

ceh,,, ceh,,, ceh,,, siap ade part 2 lagi,,, bukan ape, saje nak cerita pengalaman aku siang tadi,,, aku bangun tido pukul 9.47 pagi,,, confirm subuh melayang,,, bukan aku sengaja nak bangun lambat2 ni,,, malam tadi layan korean drama "partner" sampai pukul 3 pagi,,, pelakon pujaan hati aku plak tu yang berlakon,,, sayang plak nak tinggalkan,,, ni macam da lari tajuk je dari story pasal encik han,,, ala,,, kira mukadimah r,,, hahahahaahahaaa,,,, pas aku bangun pukul 9.47 tu aku sempat r bebual ngan housemate aku yang nak p kelas,,, aku rase bahagia sebab hari ni aku langsung takde kelas,,, aku pon tayang r muke ngantok aku kat budak-budak ni sebagai tanda yang aku akan sambung tido balik (saje je nak bagi dieorang jeles,,, hahaahahaha) dalam pukul 10.30 tu aku da terlena kot,,, sedar-sedar je badan aku sume tak boleh gerak,,, kenape???? ni r yang dinamekan kene tetindih,,, mase kene tu takot gak,,, ye r da r kene dalam sedar,,, aku nampak nset aku tapi nak angkat jari tulis mesej pon xlarat,,,konon-konon nak beritahu housemate aku yang aku dah terkaku,,,heheheehehee,,,, memang xbleh gerak langsung,,, nak gerak kan kaki pon lagi r x boleh,,, dekat 10 minit gak r aku layan kaki tangan aku yang kaku ni,,, last-last aku penat,,, aku malas nak layan aku tetido balik,,, sedar-sedar dengar lagu lalola je,,, tanda mesej baru kat nset aku,,, selamat la aku sedar kaki tangan aku da bleh gerak,,, kalau x aku pikir aku da mati da,,, heheheheeeee,,, haousemate aku balik aku pon terus story r aku kene tetindih,, hahahaahaaaa,,, dandan si eka suruh sya baca yaasin,,, tahu takot,,, pikir-pikir balik,,, wujud ke bende yang namenye tetindih ni,,, bagi aku r,,, bukan xcaye kewujudan makhluk lain kat muke bumi ni,,, maybe aku xbleh gerak tu disebabkan ntah mane saluran darah aku yang tersumbat n darah xbleh mengalir,,, sebab tu xble gerak kot,,, (gaya ckp mcm amek medic je),,, tapi yang penting kite kene tahu,,, bukan kite je yang hidup kat dunia ni,,, selain binatang2 ngan tumbuhan kite kene ingat ade makhluk lain menumpang kat bumi tuhan ni

Wednesday, July 15, 2009

jadikan motivasi pada diri

mmmmm,,,, nape aku punyer entry kali ni len mcmkan,,, hahahahahaaaa,,, ape yang aku nak tulis ni sebagai peringatan untuk diri aku,,, dengan kerja yang aku wat skang ni dengan gaji xseberapa (rm700 per month) aku yakin aku akan usaha pasni supaya 1 ari nanti aku punyer gaji xmcm sekarang,,, walaupun just sementara je aku keje tapi memang serius,,,, xcukup beb!!!,,, so aku nak jadikan pengajaran dan motivasi untuk diri aku supaya 1 ari nanti aku xkan sesekali jadi mcm ni,,, sampai bilerkan nk mkn gaji 700 per month,,,??? pada yg bace entry aku kali ni,,, usaha r sesuatu dalam hidup korang,,, jangan terlalu berpuas ati dengan ape yang ade,,, usaha untuk pertingkatkan diri,,, tapi jangan sampai xtahu bersyukur pulak dengan ape yang ade,,, k la,,, aku nk blah,,, nk tido,,, esok keje r,,, heheheeheheee,,, sayakan pekerja cemerlang

Thursday, July 9, 2009

antara dua

gaya tajuk blog aku ni len mcm je kan,,, heheheeheheeeee,,, tu tajuklagu farah AF kot kalau x silap r,,, nape tetibe aku nk story pasal lagu ni? ade kene mengena ngan aku ke? ntah la,,, aku ngah xtahu nak tulis ape ni,,, untuk menjaga hati semua pihak dan memastikan semuanya rahsia lebih baik aku xpayah story la kan,,, da dekat sebulan lebih aku keje,,, tinggal bape ari je lagi aku kat segamat ni,,, pasni aku balik penang,,, sambung g blaja,,, seronok gak keje ni,,, walaupun gaji aku xcukup nak wat bayar duit ansurans bulanan toyota caldina (dream car,,hahahahahah), tapi aku memang senang ati r keje kat sini,,, kawan2 keje aku pon ok la,,, ade yg gedik,,, ade yg perasan cun,,, ade yg kaki jeles,,, tapi semua ok la,,, walaupon bos aku garang tapi aku ni spesis tahan maki rupenye,,, hahahahahaaaa,,, xde perasaan langsung kene marah,,, bingung je kan aku ni,,,hohohohhooooo,,, aku rase kalau orang lain da lame blah dari cafe ni,,, hahahahaahaaa,,,

Friday, June 19, 2009

ragam manusia,,,

"air ape kat sini sedap ek?",,, aku pon ngan xcited ckp "laici, ice blended, milo ais, togkat ali, kopi jantan, bla,,, bla,,, bla,,,!!!",,, "makan ape ek dik sedap?",,, aku balas "kue tiaw goreng, mee bandung, mee hailam, nasi goreng, mee goreng,, bla,, bla,, bla,, bla,,,"
da macam2 aku cakap dengan kaki da lenguh berdiri dengan slumber je brader tu order "ais suam 1 dengan roti canai kosong 1",,, perrrggghhhhh!!!! rase macam nak amek kuali nak terlangkup kan atas kepala brader tu je,,, panas ati woooo!!!! nak-nak plak skang brader tu rajin datang cafe aku nak makan,,, nampak muka die je aku da panas ati,,, aritu aku kenekan die,,,, hahahahahaaaa,,, padan muke,,, die tanya aku soalan biase r "minum ape yang sedap n makan ape yang sedap?",,, dengan muke separuh bangge aku jawab "kadang2 air suam pon sedap bang kat sini, roti kosong pon kadang2 die jadi sedap" hahahaahhaaaa,,, padan muke die,,, setakat nak order air suam ngan roti kosong pon nak kecah2 tanya macam2!!!!

Monday, June 8, 2009

lalalalalalaaa,,, kerja,,,

hahahahahaaaa,,, ngah boring2 cuti sem ni kan,,, aku sibuk bekerja sebagai pekerja cemerlang disebuah kafe dekat daerah aku duk,,, hohohohhoooo,,,, letih seh keje,,,, susahnye cari duit,,, sape kate cari duit senang memang sengal,,, aku nk jual dadah r,,, cepat skit kaye,,,, hohohohohooo,,,kepada rakan2 sepejuangan akuyang da habis study,,, pe lagi,,, keje r,,, kumpul duit nak konvo t,,,, hahahahahahaahaaa,,,

Monday, May 25, 2009

sememangnya ada

esok aku da habis paper,,,, waaaa,,, da nk habiskan sem 5,,, kejap giler da 3 tahun aku kat penang,,, semester depan sem paling perit bagi aku,,, aku kene naik kan skit lagi pointer aku,,, skang pointer aku agak rendah berbanding kawan2 aku,,, aku mesti ckp 3.6,,, untuk naikkan CGPA aku 3.6,,, skang ni CPGA aku tinggal 3.57 je,,, aku takot coz t xdapat sambung blaja,,, aku xnak blaja separuh jalan je,,, aku ade cita2,,, heheheheheheee,,,, ntah pape kan,,, tadi mase aku ngan sembang2 dgn member aku kat FS,,, die kate die nk bukak firm architechture kat italy,,, hahahaahahahaaa,,,, bagus2!!!!! t aku nak keje under die je,,,, heheheheheehee,,, boleh ke mcm tu? budak arkitek amek budak meky pembuatan keje,,, aarrrrgggghhhhh,,, lantak la,,,, semalam aku ade sembang ngan kawan aku yang amek course counselor,,, hohohohhohoooo,,, dasyat2 kawan aku ni,,,, so die tny la aku punyer cita2,,, hahahahahaaaa,,,, da besar2 pon ade org tny cita2 kan,,, tapi aku story la gak sikit2 kat die,,, aku ckp aku sebenarnyer nak jadi doktor,,,, DOKTOR???? korang yg bace ni mesti gelakkan,,, memang aku nak jadi doktor pon,,, tapi dulu aku penah wat silap coz keras ati nk g sekolah teknik,,, mak aku da ckp,,, JGN!!!! tapi tengok kawan2 aku semua g tu yg aku terpengaruh,,, so,,, nk xnk aku teruskan gak kejuruteraan ni,,, biler dengar kawan2 aku amek medic,,, rase jealous gak,,, so aku nekad teruskan engineering sampai tahap aku da xbleh blajar da,,, kawan aku ckp biar cita2 setinggi langit,,, kalau terjatuh pon sikit,,, x terasa sangat daripada xde cita2,,, heheheheheehee,,, thanks siti haidah,,,

Thursday, May 21, 2009

panassssssssssss!!!!!!!!!!

panas? ape yang aku panas kan ni,,, relax! relax! zura,,, behave yourself,,, skang umur aku da already nk masuk 21,,, hahahhahahaaa,,, tua da eh,,, aku rase skang mcm umur aku baru 15,,, mcm form 3,,, men ponteng2 kelas,,, ponteng sekolah,,, zaman sekolah aku aku rase da cepat sangat berlalu,,, (sentimental plak),,, skang ni aku da nk tamatkan zaman diploma aku,,, the end of the year habis r,,, hope aku dapat sambung lagi,,, yeaaaahhhh!!!! i have a dream,,, zura!!! hwaiting,,, aja! aja! skang ni aku da mula dapat undangan perkahwinan kawan2 aku,,, Ya Allah,,, korang sume da nk kawin ke? korang xde benda lain ke nak pikir sebelum pikir kawin ni,,, actually aku bukan jeles pon korang nk kawin ke ape ke,,, cube la korang spend skit mase muda korang untuk wat something utk diri korang,,, umur 21 da kawin,,, oh my God!!! simplenye hidup u'll,,, nape eh,,, maybe orang selalu ckp,,,, elak maksiat,,, yeahh,,, thats right! but bagi aku la,,, umur mcm skang ni la aku nak cari pengalaman hidup,,, orang cakap pengalaman hidup ni wat kita kuat untuk hari2 akan datang,,, aku percaya,,, aku rase terlalu banyak dalam hidup ni kite nak amek tahu,,, gunakan la kesempatan mase muda korang ni wat hidup korang betul2 ade meaning,,, kalau korang kawin umur 26 or 27 nanti sekurang-kurangnyer bile anak2 korang tny pasal pengalaman hidup korang panjang skit korang nk citer,,, bukan cakap 'mummy kawin awal la baby,,,!!!',,,, 'idup mummy juz ngan your lovely daddy je,,, nothing more interesting',,,, yaaaa,,, inilah jawapan paling aku nak elak,,, dalam lingkungan 6 tahun ni xde lagi perancangan KAWIN dalam schedule aku,,, hahahaahahahaaa,,, memang aku ni dasyat,,, balak ade dah,,, tapi perancangan2 ni xde lagi,,, jauh lagi wei,,,, to all my beloved friend,,, kalau korang nak kawin awal pon,,, bawak2 la jemput kawan2 yang lain,,, jangan men senyap je,,, kang tetibe jalan2 terserempak ngan aku, korang bawak anak, da aku pikiaq len,,, ayoyoyoyyoooo,,,, (aku panas kawan aku x jemput aku kawin je,,, hhahahahahaahahahah)

Monday, May 11, 2009

entah laaaaaa,,,,,,,

ape aku nk tulis kat entry kali ni ek,,, sebenarnya aku banyak sangat nk tulis,,, tapi aku rase xberape elok la pulak,,, yeala,,, kang takot terkeluar bahase2 kesat aku,,,
hahahaahahahahaaa,,, (wat2 epi sudah),,, aku skang ngah dalam mood tension,,, isyaAllah next sem aku akan pindah rumah baru,,, aku pun da discuss ngan bakal2 housemate aku,,, aku nk cari orang yang mendatangkan keutungan kepada aku,,, bukan yang menyusahkan,,, kenape aku kate menyusahkan ek???????? ha la,,, makan nak kena aku masak,,, pantang aku kuar rumah,,, semua nak kirim,,, alih2 aku gak yang kena marah ngan balak aku coz amek order orang,,, yeala,,, aku nak g tempat lain, kalau da amek order orang terpaksa la kena belikan,,, kadang ngah lepak2 tu terpakse aku cakap ngan cinta aku nak balik awal,,, kang x sempat nk beli barang2 yang dieorang nak,,, oh my god!!! kene marah lagi,,, padahal yang kat rumah aku tu semua pandai bawak motor,,, runsing,,, runsing,,, ada orang main cakap belakang ni,,, adoi,,, baru aku tahu sekarang,,, betul kate kakak aku,,, sape paling banyak duit dia yang paling berkuasa,,,, hahahahahahahaahahahaaa,,, now i trust it,,, siap ade sugardaddy lagi,,, sape?ade la,,, xde kaitan yang masih idop ataupon yang da kojol,,, aku tahu ade sorang budak ni ade sugardaddy,,, die dekat2 ngan orang tu n orang tu bagi die duit,,, tapi cerita ni biar aku je la yang tahu,,, mulai skang,,,, jangan sesekali buat baik dengan orang,,, INGAT!!!!!!!!!!!!! sape yang banyak duit die yang paling BERKUASA!!!!!,,,, hahaahahahahahahahahahahahahhahaaaa

Saturday, May 9, 2009

20 cara untuk jadikan roomate anda gila

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yang anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.


20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan

benda ni aku copy dari 1 web my-sensasi,,, saje2 je nk kongsi ngan korang sume

Saturday, April 18, 2009

ni la aku paling latest,,,,
ni hobi aku biler balik johor,,, pengaruh ayahanda my favourite subjek,,, huhuhuhuuuu


kat poly wajib bertudung la,,,, not bad!!!



ni aktiviti aku time petang2!!! jogging,,, org blakang aku tu nk kecik kan peha skit





final exam semester 5

pneumatic and hydraulic
19 may 2009

engineering mathematics 4
20 may 2009

teknologi bahan 2
25 may 2009

automation and robotics
26 may 2009

sem ni dalam sejarah aku kat poly final 4 paper je,,, selalu 5 paper,,, tapi 4 paper ni memang menyesakkan aku,,, confirm aku xtido sepanjang 19/20,,, 25/26 may ni,,,, huhuhhuuuu,,, time tu la bangun tido,,,, buku,,, makan,,, buku,,,, mandi,,, nampak buku,,,, g kedai,,, nampak buku,,, basuh kain ngan masak,,,, nampak buku,,,, nak tido,,,, buku pon kat sebelah bantal je,,,, senang kate time exam t ape yang aku wat sume nampak buku,,,, huhuhuuuu,,, macam ni la aku tiap2 sem,,,

Monday, April 13, 2009

aku nak ke sepanyol

aku telah terpilih sebagai krew bahagian dapur kapal dagang yang membawa pelbagai barang dagangan yang di letak kan didalam kontena,,, kapal yang aku naik ni bawak lebih kurang 2500 kontena-kontena yang disusun untuk dihantar ke sepanyol,,, atas kapal yang aku naik ni ade 7 orang je budak perempuan,,, kire aku bangga giler r terpilih jadi krew kapal dagang,,, dah r kapal dagang besar gilerrrr,,, mak, ayah n kakak aku hantar aku kat penang port,,, sebelum berlepas aku sempat la peluk cium mak aku macam aku selalu wat kalau nak naik bas balik penang,,, kapal aku pun berlayar la,,, aku gerak dari port lebih kurang kul 8.30 pagi,,, antara 7 orang perempuan yang ade atas kapal tu salah seorang tu kawan sekelas aku,,, norain namenyer,,, die pon terpilih gak,,, dalam 2jam pas aku berlayar tetibe angin bertiup kencang,,, tetibe permandangan aku dicacatkan dengan satu kejadian ngeri,,, berlaku depan mata aku sendiri,,, kapal dagang dari hongkong tetibe karam,,, aku dapat saksikan sendiri macam mane kapal tu tenggelam,,, macam filem titanic ngan poseidon pulak,,, ngeri giler r biler kontena-kontena atas kapal tu jatuh dalam laut,,, xlama lepas tu separuh kapal tu dah tenggelam,,, jarak antara kapal aku dengan kapal dari hongkong tu lebih kurang 1 kilometer,,, terasa gelora gak la,,, bile kapal aku da berlalu dengan selamat kat kawasan kejadian,,, lebih kurang dah tengah hari gak la sebab aku rase panas,,, kapal aku berlabuh tengah-tengah laut,,, x nampak daratan langsung,,, tetibe kapten kapal kate boleh turun ke laut,,, giler ke ape,,, macam x caye je,,, aku ngan ain pimpin tangan turun ke laut,,, aku pelik,,, air laut keras,,, macam gel rambut pun ade,,, ishhhh,,,, bia betul,,, tapi aku dapat rasekan dengan hujung-hujung kaki aku ni,,, serius!!! tetibe kapten kapal cakap "naik! naik! kapal nak berlayar!,," dalam pukul 6.30 petang,,, aku nampak daratan,,, aku cakap kat ain skang ni kat perairan vietnam,,, aku tahu tu periran vietnam sebab aku penah tengok bangunan warne pink tepi laut tu mase aku pergi hanoi dengan mak dan kakak aku naik kereta menerusi jalan darat melalui thailand,,, aku pon nak mesej mak aku cakap aku da tibe vietnam,,, aku kuar kan nset nokia 6120 klasik,,, aku taip kat mesej aku "mak,,, kakak da tibe hanoi",,, mak aku xbalas pon mesej,,, yang aku pelik,,, kat nset aku tetibe kuar link yang tulis 'zon hotlink-perairan UKRAINE,,, giler,,, ni kat hanoi ke kat ukraine,,, aku confuse giler,,, tetibe je handset aku bunyi lagu TANPA yang jadi lagu tema cinta untuk ain tu,,, 6ixth sense,,, arrrrggghhhhhhh!!!!!!!!!!! alarm jam aku bunyi laaaaaaaa,,,, rupe-rupenye aku mimpi je,,,,
hohohhohohohooo,,,, mimpi jadi anak kapal,,, yang aku pelik aku pegi hanoi ngan mak n kakak aku naik kereta ikut jalan darat memalui thailand tu mimpi gak,,, tapi mimpi tu da lame,,,, mimpi aku ni berkait plak kan,,,,, isssshhhhh!!!!!!!

Tuesday, April 7, 2009

tertekan

aku sangat bz lately,,,,
hohohohoooo,,,
nk bukak laptop pn xde mase,,,
adoi,,, ape nk jadi ni,,,
mcm mane nk manage mase,,,
proposal projek last sem nk kene submit,,,,
ngan mid term x habis2 g,,,
adoiiiiiiiii

Sunday, March 29, 2009

sinopsis 5 tahun 5 bulan

menjadi orang gaji di rumah encik latfy sebenarnya tidak sesusah mana kalau tidak kerana Along Serbia uyang sarkastik tu,,,


ini bukan asam pedas. Dah macam masam-kelat-pedas aje. Masin sangat la ni,,, lain kali nak letak garam banyak mane timbang la dulu.
Nak bagi kiteorang kene diabetis ke Cik Ana oi,,,?
Bancuh kopi O. Kurang gula. Tapi campur sedikit honey.


Namun inilah permulaannya dia belajar menjadi seorang Ana,,, dan dari sini jugalah Ana semakin dewasa dalam setiap episod kehidupannya,,,


kata Ana :
saya bukan orang dicari, Along. Ana yang Along kenal bukan Jo yang sepatutnya Along kenal.
kata hati Along :
tanpa diduga dia mengenali Jo di dalam Ana.

Warna Teks siapa Ana? dan siapa pula Jo dalam hidup Along?

seperti mana dia cekap sebagai orang gaji begitulah dia 'cekap' mengendalikan dirinya sebagai pelajar di University of Aberdeen. Namun apabila datang bab 'hati' ada yang tidak kena dengannya sejak dulu. Hatinya pernah berperi : boys're stupid, some men too.

Hlovate mengungkap roman-komedi ini didalam bahasa basah serta jenaka yang selamba. Pelajar luar negara ini mengadun 5 tahun 5 bulan secukup rasa; enak dimulut; berkhasiat diminda; penawar dihati,,, mengisi nurani

Monday, March 23, 2009


housemate aku yang gilak!!!!!!!!!

Sunday, March 22, 2009

rumah aku ade han,,,,?????

sebelum aku nak story ni aku mintak2 'benda' tu xtahu yang aku ngah story pasal die,,,

satu pagi ni housemate aku ika n sha bangun tido, aku pon mcm biase r duk menyibuk kat bilik dieorg,,, ika cakap malam tadi die xboleh tido coz 'benda' tu kacau,,, kyra (roomate aku) pon ade gak

ika : weh bai, ko nak tahu, malam tadi aku ngan sha xble tido,,,
sha : ha,,,
aku : sebab ape?
sha : ade bunyi bising mcm org bergaduh kat atas rumah kiter,,, bunyi kaca pecah,,, guli berterabur n orang gerak2kan katil!!! bising!!!
kyra : ??????????? (muka takot)
ika : serius bai,,, mula2 aku tersedar, aku ingat aku je dengar, skali tetibe sha naik atas katil aku baring sebelah aku n pegang tangan aku,,,

kyra semakin berpeluh2,,, die yang paling takot antu,,,

aku : area kul berape ko dengar?
ika : kul 3pg,,,
aku : korang pasti korang x mimpi?
sha : serius ni!!!! (ngan dahi berkerut)

aku mula2 xtakot sangat,,, ingat biase2 je,,, bila sha n ika cakap bunyi tu datang dari atas rumah aku aku terus jadi takot,,, wat pengetahuan sume aku duk kat kondominium mutiara tingkat 14,,, keseluruhan tingkat ade 19,,, tingkat 15 sampai 19 atas rumah aku ni memang xde orang duduk,,, tapi mane datang bunyi tu????
malam tadi ngah aku sibuk update blog aku sampai aku xsedar da pukul 2.15,,, tetibe aku terdengar bunyi "kreeeeekkkkk!!!!!",,, lame bunyi tu,,, tetibe bulu roma aku meremang,,, perggghhhh,,, menggigil kepala lutut weh,,,, sampai kan aku nak bangun nak tutp lampu pon takot,,, last2 aku tido sampai siang,,, bangun je pagi tadi,,, terus aku jadikan hot story,,,

Saturday, March 21, 2009

cuti macam haram

da lame giler aku x update blog ni,,,
sibuk skit la,,,
banyak tugasan nak kene submit,,,
cuti plak memang macam gampang,,,
nak story pasal pengalaman pertame aku naik LRT,,,
johor mane ade LRT,,,, heheheehehee,,,,

aku dapat tahu cuti semester di pendekkan daripada 2 minggu jadi seminggu,,, so aku da nekad da xnak balik,,, walaupun budak2 rumah sewa aku ni sume da terkinja2 macam setan nak balik,,, aku still ngan pendirian aku "aku xnak balik!!!!",,, sebab2 yang menyebabkan aku xnak balik coz cuti da pendek,,, konon merajuk la ngan pihak poly coz cuti kene pendekkan (bukan pihak poly tahu pon aku merajuk,,,, sengal!!!) lagipon aku pikir wat penat badan je nk balik setakat seminggu,,, nak lepas kan rindu kat kucing pon xsempat! inikan ngan family,,, memang tension,,,

nak ikot kan story ni, mase ari jumaat (13 mac 2009), mase tu baru habis kelas mate kejut (matematik kejuruteraan) lebih kurang pukul 9 suku pagi,,, budak2 kelas aku menjerit2 macam kene rasuk antu bukit coz nak balik kampung,,, teringat plak zaman aku duk skola teknik dulu,,, nak balik kampung je mcm nk gempa bumi,,, bile member2 aku ni da macam kene rasuk, aku pon macam terkena badi skali,,, tetibe semangat aku nak balik cuti ni mengalahkan kawan2 aku yg lain,,, aku terus cakap ngan cinta yg aku nk balik johor petang tu gak,,,, tapi masalahnyer aku xbeli tiket lagi,,, maklum la ngah musim cuti sem ni, tiket bnyak sold out,,, tiket paling bnyak pon pegi kL,,, so aku wat keputusan nak naik bas sambung,,, butterworth _ kL_segamat,,, aku mintak tolong cinta aku hantar pegi jeti pukul 2.30,,, tiket paling awal aku dapat pukul 3.30,,, sampai kL dalam pukul 9 la,,,,

lynn kawan baik aku da standby tunggu kat pudu coz aku da ckp awal2 kat die, kalau aku xdapat tiket ke segamat malam ni, aku nak tumpang tido rumah die,,, so keesokkan harinya aku nak amek tiket paling awal balik segamat (pukul 8pg bas cepat express),,, mase aku nak tido tu lynn ckp esok pagi die xdapat anta aku pegi pudu, die suh aku naik LRT,,, what????????? LRT!!!! tidak,,,, aku mane la tahu naik natang ni,,,, adoiiii!!!! malam tu memang xble tido da,,, terbayang sesat dalam kL,,,, hohohohohoooo,,,, mati aku,,,

tibe la hari yg agak menakotkan,,, kawan lynn anta aku naik LRT dari titiwangsa,,, kawan lynn ckp,,, mase beli tiket tu ckp nk pegi plaza rakyat,,, pas da beli tiket tu naik enskalator,,, ekskalator ade dua,,, 1 g sentul, 1 g pudu,,, naik yg belah pudu,,,, pas aku beli tiket (rm1.20),,, aku xtahu nk wat pe,,, die xajar plak mcm mane nak gune tiket ni,,, kolot giler kan aku,,, xterpikir langsung aku akan menghadapi detik2 mcm i,,, heheheeheheeeeee,,, naik LRT je pon,,, hahahahahaaa,,, takot nak mampos!!!!!!!,,, pas aku masuk kan tiket tu aku p menghala ke enskalator,,,, alamak,,,,!!!!!! mane ade signboard pegi pudu,,, blur sekejap!!!! aku tanya pengawal keselamatan kat situ nak naik tangga mane nak g plaza rakyat,,, die ckp naik yang belah ampang,,, fuh!!! lega,,, da sampai kat tempat nak naik train tu 1 lagi perkara yang buat aku confuse,,, train yg datang ni t trus naik ke or tunggu train yg lain,,, aku ngan wat muke kampung tny sorang makcik ni,,, "makcik, tumpang tanya, nak g pudu naik train yg akan dtg ni eh?",,, makcik tu ngan tersenyum jawab,,, naik je train yg makcik naik ni,,, stesen plaza rakyat pas stesen masjid jamik,,,, 20minit kemudian aku sampai la pudu,,, beli tiket trus balik segamat,,, hohohohohhoooo,,,, akhirnyer,,, dapat gak aku lalui detik2 sukar dalam hidup aku,,, so pasni kalau kene naik LRT aku da tahu da,,, ade kemajuan skit,,, heheheeheheheheheee,,,,

Thursday, February 26, 2009

memory

"budak2 yg lahir pd thn 80'an mestiingat mase skola rendah dulu,,,,
kat skola ade salesman jual bukucerita,,,
ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau,,,
salesman susu pon camtu gak,,,
kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je,,,
bile ade program Nilam,,, sebok semua nak pinjam buku,,,
RMT kat skola mkn x best,,, tp ygberduit pon join RMT, x phm,,,
pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg,,, pastu ade sharpener kat tgh2 die,,,
main lwn pemadam,,, syg nak guna utk padam,,,padahal itu fungsi sbnr, utkpadam!
pakai pembaris yg bergerigi,,, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu,,,
cikgu pakai pembaris kuning pjg,,,
Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ,,,
bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan,,,
time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh,,,
ade gak buat anyaman pakai kertas warna,,, kolaj la,,, ape la,,,
main game 2D,,, super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape,,,
jam tgn Boy London jd idaman, sbb boleh tuka2 kaler ikut suhu n cuaca
takut BCG tp lepas kene
inject poyo la pulak,,,
balik skola beli JoJo xpon Dendang,,, Tora pon best gak,,,
Beli se mata2 nak mainan,,,coklat die x mkn pon,,,
Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu,,,
Siri kartun power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg,,,
jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 xsmpt lyn bende2 ni,,,
kite akan sentiasa berubah,,, cume asal-usul kite yg permanent,,,

aaaarrrrgggggghhhhhh,,,,,!!!!!

tension giler idup aku akhir2 ni,,,, kenape ek,,, keje bertambah,,, xdan 1 nk settle da mai yang lain,,, huisssshhhh,,,, pening la,,, susah gak short sem ni,,, sume benda nak kene rush,,, lecturer pon giler2 push student,,, assignment skali bagi sampai 3,,, due date pon dekat-dekat je,,,
lecturer xpaham student ke atau student yang xble nk catch up lecturer,,, macam ribut la sem ni,,, dengan proposal projek g x wat pape,,, minggu depan penyelia projek nak tengok,,, team pon macam tak berape beri kerjasama je,,, semua nak harap aku je,,, eeeeeee,,, ape la dieorang ni,,,
patut beria nak ajak aku join group projek,,, mmmmm,,, tadi balik kelas penat-penat dapat plak berita mcm lahanat,,, cuti sem 2 minggu di singkatkan jadi seminggu,,, apela $$$%^&&^^ poly ni,,, setakat seminggu wat penat je aku balik je la,,, xdan nak manja-manja dengan mak ayah aku,,, kucing aku g,,, ayam itik sume,,,, huhuhuuhuhuuuu,,, homesick la kire aku ni,,,,

Wednesday, February 25, 2009

mereka yang sengal

kate kyra muke dia buruk,,,, hahaahhaahahahahaa,,,,
enjoy your ice cream,,,,

Monday, February 23, 2009

cik robotik oh encik robotik

fonomena yang berlaku di politeknik seberang sekarang ni,,, pensyarah semakin pelik2,,, maybe bagi student U or mane2 tempat x pelik kot,,, tapi bagi aku ni adalah sesuatu yang menganiaya student,,, ade ke patut tugasan, perbincangan, kuiz sume send by email,,, uisshhhh,,,,!!! sangat dasyat,,, watnye silap anta,,,kan naye,,, markah melayang coz cik cas xhantar tugasan je,,, kalau yang celik IT tu xpela,,, ni yang duk terkial-kial taip tu kan kesian,,, siap berbalas hujah g da jadi mcm forum,,, pada yang xtahu pasal IT ni boleh la start belajo dari skang,,, dunia da maju,,, pada korang sume,,, yang nak join web cik robotik (en. ghani) ni boleh,,, korang kene daftar google dulu,,, da ade gmail baru masuk group cik ni,,, ni aku ajar dari awal2 ni,,,

  1. taip google
  2. taip gmail
  3. amek first gmail email
  4. log username n password
  5. dalam kotak search type group (robotik)

yg penting korang kene join this group dulu,,, bile owner da approve baru korang ble masuk laman web ni,,, kalau selain budak PSP korang cakap la korang dari institusi pengajian mane,,, ni satu kemajuan yang baru bagi aku la,,,, xtahu org lain,,,

skang ni kelas da start pukul 8 pagi,,, kire kul 8 pagi tu student da kene ade kat jabatan la,,, alasan nyer bukan sebab kelas start awal,,, tapi ade majlis bace doa same2,,, ade speaker dipasang kat setiap jabatan,,, tingggg,,,, tongg,,,,, mcm tu la lebih kurang bunyi loceng kalau ada annoucement,,, tapi bagi aku mengganggu waktu P&P la,,, sat2 ade annoucement,,, tumpuan pada lec jadi kurang,,, kadang benda ni wat aku bengang je,,,

Thursday, February 19, 2009

tension gilerrrr!!!!

ntah r,,, akhir2 ni aku tension betul,,, xtahu nape,,, dengan sume org aku tension,,, sek nk marah2 je,,, under stress yg melampau kot,,, faktor2 nye,,,, mmmmmm,,, ape ek,,, kelewatan chenta masuk kelas,,, chenta suke ejek aku,,, mengajuk ckp aku,,, eeeeeee,,, geram nyer,,, sebenanrnyer banyak lagi faktor2 lain,,, yang tadi tu simple2 je tu,,, aku bengang dengan org yang ade kat sekeliling,,, dieorang ni sume bermasalah,,, eeeee,,, geramnyer,,,, xtahu la nk ckp,,,, bubbyeeeee

Friday, February 13, 2009

movie,,,

tadi aku p tengok cite upin n ipin,,, seronok gak la,,, aku sek ketawe je,,, animasi die boleh tahan,,,
bahase yang digunakan pon slumber je,,, xla nmpak sangat ikot skrip bulat2,,, yang penting lagi seronok aku tengok cerita ni dari cerite sifu n tongga,,, sifu n tongga xbest langsung,,, membosankan,,, lawak biase2 je,,, nabil xpandai berlakon la,,, aku tengok citer tu xenjoy,,, sek tanya orang sebelah aku je habis kul bape? lame g x? mengantok plak tu,,, xdengar pon orang gelak2 mcm citer lawak lain,,, tapi tadi citer upin n ipin ni pon aku tertido,,, bukan sengaja,,, aku penat sangat,,, balik kelas pas solat jumaat terus g,,, xrehat,,, nk wat macam mane,,, kalau pergi esok lagi r penuh orang kat panggung,,, x lalu la aku orang ramai2 ni,,, pape2 pon upin ipin aku bg 3 1/2 bintang dari 5 bintang,,, sifu n tongga 1 bintang je,,,

Wednesday, February 11, 2009

charlie

charlie,,,, bende ape tu ek,,, orang ke? makanan ke? name tempat ke?
mmmmm,,,, ni la yang menjadi musuh ketat warga PSP (seberang perai polytechnic),,, charlie sejenis binatang yang baru aku kenali semenjak 2 setengah tahun yang lalu,,,
binatang ni kecik je,,,, wane itam n ade belang skit kan body die,,, eeeeee,,,, huduh sungguh,,, (astaghfirullah menghina ciptaan tuhan)
binatang ni memang merbahaya,,, nk tahu kenape?
air yang dikeluarkan dari punggung (air kencing) sangat-sangat merbahaya coz boleh mencacatkan kulit,,, kalau kene la perggghhhhh,,,, xpayah cite r sakit pedih nye mcm mane,,,
kulit kite mcm kene bakar,,, melecur,,, kehitaman,,, binatang ni datang dari sawah,,, kalau musim org lepas menuai, org akan bakar jerami yang tinggal,,, binatang tu akan terbang ke mane die suke,,,, asrama n rumah-rumah akan jadi kawasan persinggahan natang ni,,, so rumah sewa aku menjadi salah satu daripada beribu port natang ni,,, mengerikan kalau nmpak die melintas,,, bukan ape,,,, wat nye terkena air kencing die,,,, hohohoooo naye woooo,,, kalau kat badan yg xnampak org tu pon da nmpak huduh,,, ni kan lagi kene kat muke,,,, perggghhhh,,,, pegi kelas da tahu da budak ni kene charlie,,,, hahahaahahaaa,,,, aku da penah da kene skali,,, mase semester 1,,, huhuhuuuu,,,, habis kaki aku kene,,,, pedih,,, nk mandi pon takot,,, kawan aku lagi r sengal,,, die picit cari tu pakai handset die,,, pastu die men mesej,,, da tekan-tekan button nset yang kene charlie tu n p gosok mata plak,,,, so,,, korang tahu kan pe yang terjadi,,, g klinik pon doktor juz bg krim cikai2 je,,, da kene RM25,,, mate da nampak hodoh 3 4 hari


ngek ngok kan kawan aku tu,,,, hahahahahaaa,,,, ika namenye,,, my housemate,,, ngeeee